Flexmarkt interview: “De oplossing voor een krappe arbeidsmarkt ligt voor het oprapen”

In het Flexmarkt ICT magazine van april 2023 werden onze CEO’s Martin Schievink (Akyla) en Gerard Mulder (Textkernel) geïnterviewd door Flexmarkt over de mogelijke oplossingen die technologie kan bieden bij de krapte op de arbeidsmarkt. 

In tijden van een krappe arbeidsmarkt ligt de focus vaak op het vinden van nieuwe mensen. Dat is in de flexbranche niet anders. De softwareoplossingen voor recruitment zijn dan ook legio en geen uitzendorganisatie kan meer zonder. Maar op het front van ‘redeployment’ blijft het angstig stil, terwijl de technologische mogelijkheden voor het herplaatsen van uitzendkrachten zich wel degelijk aandienen.

 
“De komende jaren zal er structureel meer vraag naar dan aanbod van arbeid zijn”, verwacht Martin Schievink, CEO van Akyla (onderdeel van Textkernel) een midoffice softwarepartner voor uitzend-, payroll- en detacheringsorganisaties. “En dat betekent een toenemend aantal vacatures om te vullen. De tweede natuur van veel uitzendorganisaties is dan om zich volledig te richten op recruitment. De kansen voor het herplaatsen van werkende uitzendkrachten blijven vaak onbenut.”

Ook interessant:

Service desk

Kennisbank

De kennisbank bevat artikelen die je ondersteunen bij het gebruik van e-UUR. 

Workshops

Haal het maximale uit e-UUR en meld je aan voor een workshop. 

Meer uit e-UUR halen?

Onze Customer Success collega's denken graag met je mee!