Bereken automatisch het bruto uurloon in je onboarding [ontdek er alles over]

Eenvoudig tijd besparen?

Laat het bruto uurloon automatisch berekenen bij het op contract nemen

We geven eerst al een beetje antwoord op die laatste vraag uit de intro. Want waarom hebben we Caoloon.com eigenlijk in e-UUR geïntegreerd? Dat is simpel: het was een wens van onze klanten. De koppeling zorgt er namelijk voor dat je de inlenersbeloning goed kunt toepassen – iets wat verplicht is, maar zeker niet altijd gemakkelijk. Om de inlenersbeloning goed toe te passen moet je namelijk kijken naar de specifieke regelingen bij de inlener, maar ook naar de geldende cao. Aangezien Nederland ruim duizend cao’s telt die gemiddeld eens in de drie jaar wijzigen, geldt: hoe meer inleners met verschillende cao’s je als uitzender of payroller hebt, hoe ingewikkelder het is om de inlenersbeloning juist toe te passen. En dáárom is deze koppeling in het leven geroepen. Je regelt nu bijna alles, rondom de inlenersbeloning, vanuit je platform – snel, gemakkelijk én volledig.

Geautomatiseerd het bruto uurloon berekenen

Dankzij de koppeling met Caoloon.com kun je namelijk in de onboarding-module van e-UUR geautomatiseerd het bruto uurloon voor een flexkracht berekenen. Zo hebben jullie, je flexkrachten en evt. je klanten direct inzichtelijk wat een flexkracht gaat verdienen. Vervolgens kun je met onze cao-ontrafelaar Xplican het toekennen van onkostenvergoedingen en toeslagen aan flexkrachten automatiseren. Ken je het juiste bruto uurloon plús de juiste toeslagen en vergoedingen, dan zorg je er eenvoudig voor dat flexkrachten altijd het juiste betaald krijgen.

Zó werkt de koppeling tussen e-UUR en Caoloon.com

In zowel de flexkracht-onboarding als de inlener-onboarding stel je in dat aan de hand van de geldende cao automatisch het bruto uurloon wordt berekend. En geloof ons, die berekening is zo gepiept. Al binnen een paar klikken berekent e-UUR op basis van de gegevens van Caoloon.com automatisch het bruto uurloon voor je. Dit bedrag kun je ook meteen in het onboarding-traject weergeven. Zo weet zowel de flexkracht als de inlener exact welk bruto uurloon berekend is en krijg je hier minder vragen over. En komen er toch nog vragen van een flexkracht of inlener, dan hoef je nooit lang naar het antwoord te zoeken. Bij iedere berekening genereert e-UUR namelijk automatisch een rapport met een uitgebreide argumentatie.

Dit zijn de voordelen van de koppeling tussen e-UUR en Caoloon.com

De voordelen van de koppeling tussen e-UUR en Caoloon.com zijn nog maar nét op één hand te tellen. Er zijn namelijk vier belangrijke voordelen te noemen.

  1. Je bent minder tijd kwijt aan administratieve rompslomp. Voorheen moest een backoffice medewerker nadat een contract was getekend handmatig het uurloon berekenen en verwerken. Nu doet deze backoffice medewerker dat in een paar tellen in e-UUR.
  2. Bijkomend voordeel is dat gelijk alles digitaal verwerkt is. Het bruto uurloon is áltijd online inzichtelijk – voor jezelf, je flexkracht én evt. je inlener.
  3. Punt drie sluit aan bij punt twee: bewijslast. Bewijslast is namelijk veel eenvoudiger, omdat de rapportage over het bruto uurloon netjes verwerkt zit in het dossier van de flexkracht én de inlener. Krijg je controle, bijvoorbeeld van de SNA/SNCU, dan kunt je de controleur direct inzicht geven.
  4. Het laatste voordeel is volgens ons de belangrijkste: je voldoet aan de inlenersbeloning. Dat is belangrijk, want iedere uitzender of payroller die de inlenersbeloning niet correct toepast loopt kans op een fikse boete. En wat dacht je van ontevreden flexkrachten? Of reputatieschade, waardoor inleners overstappen naar de concurrent?

Op zoek naar flexibiliteit en tijdsbesparing?

In de onboarding-module in onze flexportal e-UUR kun je namelijk eenvoudig zelf beheren wat je wanneer uitvraagt. Vraagt een (nieuwe) inlener om een uniek proces? Dit is binnen enkele minuten geregeld. Binnen enkele minuten heb je zelfs een volledig nieuw onboarding-proces in elkaar geklikt. Ook beschikt de onboarding-module over een legio aan mogelijkheden om nog meer handelingen te automatiseren. Om een voorbeeld te geven: het handmatig uploaden van (digitaal) getekende arbeidsovereenkomsten in de backoffice is met e-UUR verleden tijd. Je koppelt de onboarding-module simpelweg aan je backoffice en klaar!

Ontdek jouw nieuwe onboarding

Ook interessant:

Service desk

Kennisbank

De kennisbank bevat artikelen die je ondersteunen bij het gebruik van e-UUR. 

Workshops

Haal het maximale uit e-UUR en meld je aan voor een workshop. 

Meer uit e-UUR halen?

Onze Customer Success collega's denken graag met je mee!